السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
بحثت وتعبت لحد مالقيت موقع ايطالى فيه الوصفه ترجمته و قولت زى مااستفدت افيدكم بالمره
باسم الله نبدا
اولا طريقه عمل العجينه
تكفى لعمل 4 بيتزا
1- المكونات:
6 معالق زيت زيتون
2 معلقه صغيره سكر
30 جرام ملح
50 جرام خميره(او مكعبين خميره)
600 ملى ماء
اكيلو دقيق
ثانيا الطريقه:
نحط الخميره مع السكر فى وعاء
نحضر وعاء اخر ونحط فيه ملح و300 ملى ماء ونقلبه جيدا
ثم نحط وعاء الخميره والسكر على وعاء الدقيق مع التقليب
ثم نحط وعاء الملح والماء على وعاء الدقيق مع التقليب
ثم نحط زيت الزيتون على وعاء الدقيق مع التقليب
ونحط بقيه الماء مع التقليب والتدليك
ملحوظه مقدار الماء يرجع الى نوعيه الدقيق سواء بزياده كميه المياه او نقصها
بعد تدليك العجينه على تلك الخشبه
نحط فى الوعاء رشه دقيق فى قاع الوعاء
ثم نحط العجينه فيه
نغطى العجينه بقطعه قماش
ونحطها فى مكان دافىء مثل الفرن
وتركها حتى تتضاعف حجم العجينه لمده ساعه ل ساعه ونصف (o)
ثم ناخذ العجينه ونقسمها 4 كور
اولا المكونات:
4 معالق زيت زيتون
معلقه صفيره ملح
معجون الطمام او طمام معصوره او مهروسه
جبنه موزاريلا
ريحان للتزين
ثانيا الطريقه:
ناخذ كوره من العجينه
ونرش على السطح الخشبى شويه دقيق
ونفردها جيدا
ثم نضعها فى صنيه ونعلو بالاطراف قليلا
نضع عليها الطماطم المهروسه بشكل دائرى
ثم نضع زيت الزيتون
ثم نضع الملح
نحط فى الفراغات زيت زيتون
ثم نضه الجبنه الموزاريلا اخر حاجه
ونضعها فى الفرن لمده 15 دقيقه على درجه حراره 250 درجه
نضع اوراق الريحان فى النهايه للتزين
ملحوظه لعامايل اى نوع بيتزا اخرى اضيفى الزيتون او المشروم..... قبل ان تحطى الجبنه الموزاريلا
وبالهنا والشفاء